HPC Logo Converted groen3

Ria Keevel en Wim Veenstra

 

 

 

 

 

 

1ste prijs winnaars Ria Keevel en Wim Veenstra

 

H.P.C. Doublettentoernooi 8 juli 2021Donderdag 8 juli streden 12 teams 24 spelers om het clubkampioenschap doubletten. Na de opening door voorzitter Jan de Vries konden de teams los. Er moesten drie voorgelote partijen jeu de boules gespeeld worden. Er werd fel, fanatiek maar sportief  om de podiumplaatsen gestreden. Na drie rondes werd de balans opgemaakt. Het duo Ria Keevel / Wim Veenstra trok uiteindelijk aan het langste eind en daardoor ging de felbegeerde wisselbeker die in het bezit was van Cor Timmer en Gerrit Rixten over naar deze 2 winnaars. Weer was het Ria Keevel die in de prijzen viel daar zij het Voorjaarstoernooi ook al had gewonnen. Erg knap gedaan van haar.
Onder ideale weersomstandigheden met een lekker zonnetje afgewisseld met een fikse regenbui kon er prima gespeeld worden. De jarige Rolf van Vliet trakteerde op verse appelgebak en de borrelhapjes aangeboden door slagerij Patriek Knot uit Uithuizen maakten het feest compleet. Na twee rondes waren er nog zes teams ongeslagen. De teams Jan de Vries / Joop van der Heide en Ida Groenendal / Arie Mos hadden beide  een  riante score van 20 pluspunten opgebouwd. Laatst genoemde team verloor echter met 9-13 van de uiteindelijk winnaar van het toernooi. Het duo Jan de Vries / Joop van der Heide miste het kampioenschap door een nipte 12-13 nederlaag tegen het duo Esdert Boerema / Anko Sterenberg. Dit was een zeer enerverende wedstrijd,met volop spanning tot het allerlaatste moment. Na een spectaculaire 12-12 tussenstand lukte het team Boerema / Sterenberg om met hun allerlaatste boule het 13e punt te scoren. Jan de Vries / Joop v/d Heide hadden samen nog vier boules om eerst ruimte te maken en daarna te plaatsen. Waarschijnlijk heeft men achteraf de verkeerde keuze gemaakt door direct te plaatsen en moesten daardoor genoegen nemen met een 3e prijs. Alle andere prijswinnaars en de uitslagen ziet u hieronder. Op de foto hieronder ontbreekt Jan de Vries, helaas was hij niet meer aanwezig toen de foto werd gemaakt.

 

Uitslagen H.P.C. Clubkampioenschap doubletten 2021.

1 Ria Keevel / Wim Veenstra                   3 winst 9+     wisselbeker + vleesprijs € 12,50
2 Harrie Cornelissen / Franco Baroni      3 winst 8+     vleesprijs € 10,00           
3 Jan de Vries / Joop van der Heide       2 winst 19+    vleesprijs € 7,50
4 Ida Groenendal / Arie Mos                   2 winst 16+
5 Gerda Slagter / Siep Graver                 2 winst 9+
6 Klazien Heerlijn / Klaas Tillema            2 winst 6+
7 Esdert Boerema / Anko Sterenberg     2 winst 4+
8 Gerrie Berendsen / Doede Rijploeg     1 winst 0/0
9 Anneke Kristelijn / Rolf van Vliet          1 winst 1-
10 Gerrit Rixten / Cor Timmer                 0 winst 14-
11 Riet van Kesteren / Ties Slagter        0 winst 26-

 

 

prijswinnaars doubletten toernooi 2021 2

                   V.l.n.r. 2e prijs Harrie Cornelissen en Franco Baronie, 1e prijs Ria Keevel en Wim Veenstra, 3e prijs Joop van der Heide

 

Hieronder de link naar het fotoalbum

 

H.P.C. doubletten toernooi 8 juli 2021