Lente plaatjes 00002

 

 

 

  Laatste nieuws Corona

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 22/4 tijdens de HPC bestuursvergadering gaan we dit bespreken...nadere info volgt.

De NJBB heeft op dinsdag 20 april kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij aangaf dat de samenleving snakt naar meer ruimte. Vandaar dat het kabinet het verantwoorde risico aandurft om met ingang van 28 april enkele versoepelingen aan te kondigen.

De versoepelingen vanaf 28 april op een rijtje:

De avondklok vervalt per woensdagochtend 28 april om 04:30 uur in de ochtend.
Het advies voor thuisbezoek wordt aangepast: iemand mag 2 mensen thuis ontvangen in plaats van 1.
Buitenterrassen in de horeca gaan open van 12:00 – 18:00 uur met een maximum van 50 personen per terras.
Afspraak in niet essentiële winkels niet meer nodig. Maximum aantal klanten hangt af van oppervlakte winkel.
Weekmarkten gaan volledig open onder voorwaarde dat 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
Bij begrafenissen zijn weer 100 genodigden welkom in plaats van 50.
Theorie-rijexamens gaan weer door.
Verder wordt vanaf 26 april vaker fysiek onderwijs mogelijk gemaakt in het hbo en op universiteiten.Het opheffen van de avondklok geeft iets meer ruimte voor leden van petanqueverenigingen om wat langer door te spelen zonder kans te lopen op een boete. Wat de opening van de terrassen voor sportverenigingen betekent, wordt de komende dagen geverifieerd.

Verder blijven de onderstaande maatregelen voorlopig nog van kracht:

Binnenruimtes (boulodromes), sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten.
In de buitenlucht mag gesport worden, met een maximale groepsgrootte van 4 personen in de leeftijdscategorie boven de 27 jaar. Echter is dit alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Tot de 27 jaar gelden deze restricties niet.
Het aantal spelers per baan ouder dan 27 betreft maximaal 4 personen, waarbij spelers te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden.
Het organiseren van competities, toernooien, husselavonden, uitwisselingen of andersoortige activiteiten binnen de vereniging is niet toegestaan.
Het is voor spelers boven de 27 jaar alleen mogelijk om in tête-à-tête en doubletten tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen. Publiek is niet toegestaan.

Alleen als kinderen en jongvolwassenen tot en met 27 jaar samen spelen, geldt de groepsgrootte van 4 personen niet. 

Beste leden.

 

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een berichtje van mijn kant als voorzitter hebben
gekregen. Het is niet zo dat jullie helemaal geen informatie krijgen.
Belangrijk nieuws voor ons allemaal, dat wordt natuurlijk weer door onze secretaris doorgestuurd naar iedereen. Het is al bijna een jaar geleden dat we werden geconfronteerd met het coronavirus.
"Een jaar lang met beperkingen bij onze vereniging en natuurlijk snakken we erna om weer te gaan sporten en natuurlijk zeker veilig te sporten. Maar er is hoop aan de horizon, we zijn optimistisch, zeker omdat nu ook de vaccinatie is begonnen. Misschien hebben sommige leden al een prik gehad, maar ik ga er van uit, als alles weer een beetje stabiel wordt en de vaccinatie zet hier ook door dat wij dan in mei weer de draad op kunnen pakken. We nemen natuurlijk geen risico als er nog twijfels zijn. Het is natuurlijk niet verplicht om een vaccinatie prik te nemen, dat moet ook niet verplicht worden, maar ik zelf neem wel een prik. Ik kan niet voor een andere spreken, dat moet iedereen voor zich zelf beslissen. We gaan ook niks voor schrijven wat wel en niet mag over de vaccinatie. Iedereen die straks weer kan boulen, met of zonder prik is gewoon welkom op de club. Mocht iemand verkouden zijn of snotteren dan blijf je gewoon thuis. Ik denk dat de veiligheidsmaatregelen nog wel een poosje blijven, dus handen wassen en ander halve meter afstand houden. Maar in ieder geval, er is weer licht aan de horizon. Ondanks alles zitten wij als bestuur niet stil, onze wedstrijdleider heeft al een draaiboek klaar. Zo gauw als we weer op de banen kunnen, dan kunnen we er gelijk weer tegenaan, want we hebben nog heel veel te goed bij onze vereniging.
De onderhandelingen met de Gemeente en de Mieden zijn even op een laag pitje gezet omdat ze nog niet weten wat men met de Mieden gaat doen. Het kan zomaar weer veranderen, soms weten ze zelf niet meer wat links of rechts is, zowel bij de Gemeente als bij de Mieden.
Namens het bestuur wil ik jullie toch een bemoedigende en positieve draai geven.
Zorg dat we met elkaar de moed niet opgeven, maar kijken naar de dag dat we elkaar weer in de armen kunnen sluiten en elkaar een knuffel kunnen geven en dat gaat zeker lukken bij onze vereniging.
Zorg goed voor elkaar en ook om je dierbare mensen om je heen.


Met een vriendelijke groet aan jullie.


Jan de Vries, voorzitter. 

 

Lente plaatjes 00002Lente plaatjes 00001