HPC Logo Converted groen2Brief van de voorzitter,  Roodeschool 5 januari 2021.

 

 

Beste HPC leden.

Allereerst een gelukkig en goede gezondheid toegewenst in 2021.
Normaal was het zo dat wij in de eerste week van januari een Nieuwjaars receptie hadden met een hapje en drankje. Maar helaas ook dit nieuwe jaar is weer begonnen met het corona virus.Voor ons allen een jaar die veel impact op ons heeft gehad. En toch is er een lichtpuntje te ontdekken, het vaccin is in aantocht !!! Voor onze familie is het ook een moeilijk jaar geweest. Niet alleen omdat onze (schoon)moeder door corona overleden is. Ook binnen ons eigen gezin heerste het virus. Mijn zoon en schoondochter werden met de Kerst positief getest. Mijn vrouw en ik moesten ook getest worden en helaas ook wij zijn positief getest. Gelukkig gaat het weer redelijk goed met de familie maar de schrik zit er goed in. Ook als je alles volgens de regels doet zoals anderhalve meter afstand en je handen bijna stuk wassen etc. toch kan iedereen nog besmet raken. Daarom hadden wij als bestuur eerder al besloten om de locatie te sluiten.Je moet er niet aan denken wat er allemaal had kunnen gebeuren.Genoeg over het virus.

We hopen dit jaar de draad weer op te pakken bij HPC. Ik hoop dat wij als kwetsbare ouderen snel aan de beurt zijn voor vaccinatie.
Zodat we binnenkort weer lekker met eigen leden kunnen boulen. Zodra het weer mogelijk is gaan we een draaiboek opstarten met leuke HPC toernooien en evenementen etc. Het is niet zo dat we als bestuur niks doen. Achter de schermen zijn we altijd bezig. Ik heb ontzettend veel respect voor mijn collega’s van het bestuur die altijd bezig zijn met een eventuele start. Zo gauw we weer kunnen boulen zijn we er klaar voor. We hopen dat we ondanks alles iedereen weer kunnen begroeten bij onze prachtige vereniging. Als het aan ons ligt hebben we nog veel in te halen. Wat te denken van onze 30-jarige jubileum. Al met al veel ideeën die we nog te goed hebben. Op 18 februari is er weer een bijeenkomst met de gemeeente en Noorderzorg betreffende HPC Huisvesting rondom ‘’de Mieden’’. De bijeenkomsten zijn wat op de achtergrond geraakt. Niet door ons maar door Noorderzorg die al twee keer verstek heeft laten gaan. Maar we zijn strijdbaar daar gaan we niet voor buigen.
Namens het bestuur wensen wij U allen veel goeds toe voor dit jaar. We hopen iedereen weer zo spoedig mogelijk op de club te mogen begroeten.
Denk aan U zelf en anderen die U lief hebben.

Met een vriendelijke groet namens het bestuur.


Jan de Vries, voorzitter.

 

 

 

Brief van de voorzitter

Nieuwjaarswensen

Roodeschool, 21 december 2020.


Beste HPC leden.

Het jaar is bijna voorbij daarom even een bemoedigend schrijven van mij. We hebben een bijzonder jaar gehad...dan bedoel ik niet de prestaties van HPC. We hebben weinig kunnen boulen dit jaar in verband met het vervelende virus. Door alle voorzorgsmaatregelen moesten wij ook de maatregelen nemen die door de regering zijn aangedragen. En toch vind ik dat wij een prestatie hebben geleverd bij HPC. Misschien geen sport prestatie maar wel op het gebied van saamhorigheid.Ik weet dat wij als het er op aan komt ook ongelooflijke disciplines hebben om met elkaar de schouders eronder te zetten om straks als vriendenclub weer te gaan sporten. Dit jaar is er erg veel pijn en verdriet bij iedereen. Of je hebt een dierbare verloren, je bent eenzaam of je bent door ziekte getroffen. Dat heb je niet altijd in de hand en dan toch proberen de draad weer op te pakken vind ik een nog grotere prestatie dan om een potje boulen te winnen. Daarom ben ik ook super trots dat ik voorzitter mag zijn van HPC...een club met echte vriendschap. Natuurlijk kan ik dat niet alleen daar heb ik een goed bestuur voor nodig. Dat gevoel heb ik met een lach en een traantje. Maar niet alleen voorzitter en bestuur zijn belangrijk, de leden zijn net zo belangrijk. De leden houden ons scherp en doen veel werk achter de schermen. Daarom zie ik het ook optimistisch in bij deze club. We hebben nog veel te doen zoals overleg met gemeente en Woonzorg.nl wat de huisvestings perikelen betreft. Maar ik ga er nog steeds van uit dat we hier kunnen blijven. Daar vechten we voor...mijn missie is pas geslaagd als wij hier kunnen blijven. Daar strijdt niet alleen de voorzitter voor maar het hele bestuur ! Al weet ik dat we nog heel wat hobbels moeten trotseren maar ik heb voor hetere vuren gestaan. Eigenlijk had ik volgend jaar willen stoppen als voorzitter. Dat heb ik beloofd aan mijn vrouw, dan word ik 75 jaar, 50 jaar huwelijk en 50 jaar actief als bestuurder en vrijwilligerswerk. Dan is het mooi geweest en daar heb je ook een echtgenote voor nodig die je altijd steunt. En die zegt nu “Jan je krijgt er spijt van, want jouw missie is nog niet af’’. Vandaar de beslissing om nog even aan te blijven als voorzitter. Wij hopen als bestuur dat jullie net zo positief zijn. Dan kunnen wij nog heel veel mooie jaren genieten van onze prachtige petanque sport. Ik wil ook namens het bestuur iedereen fijne feestdagen en vooral een goede gezondheid toewensen in 2021. En denk ook aan de mensen die het moeilijk hebben door eenzaamheid, ziekte en verdriet.


Met een welgemeende kerstgroet. kerst rood


Jan de Vries H.P.C. voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste H.P.C.-ers.

arreslee


Het was een bijzonder jaar. Veel mooie toernooien en evenementen waarop iedereen zich had verheugd, hebben niet plaatsgevonden.
In plaats daarvan kon er niet of nauwelijks worden gesport en lag het sociale leven stil. Hopelijk brengt 2021 iedereen meer voorspoed en gaat het weer over de sport, in plaats van of er wel of niet kan worden gesport.Ondanks dat er minder kon worden gesport hebben ook dit jaar vele vrijwilligers zich belangeloos ingezet voor de organisatie. Dat is voor ons van grote waarde. Wij zeer dankbaar dat zoveel vrijwilligers zich inzetten uit passie voor de jeu de boules sport.Wij hopen volgend jaar weer samen met onze vrijwilligers, nieuwe uitdagingen aan te gaan. Datum van de algemene ledenvergadering 2021, normaal de laatste donderdag van januari, is nog niet bekend. De jaarverslagen en jaarrekening/financieel worden zoals gebruikelijk per 31 december afgesloten. Zodra het virus onder controle is wordt er een nieuwe datum vastgesteld.
Iedereen heel fijne feestdagen en sportief maar vooral gezond 2021.

Anko secretaris.

Sjoukje Hofstede kl

 

 

 

vector kerstboom en kerstballen 150x150

 Kerst en Nieuwjaarswens  H.P.C.

Fireworks Photos with Your PhoneKaart van Gerda

 

Kaart Gerda

OliebollenVuurwerk mooi