In memoriam Tamme Knol          Tamme Knol

 


Wij, als jeu de boules vereniging H.P.C. willen even stilstaan bij het overlijden van ons lid Tamme Knol.
Onze voorzitter Jan de Vries spraak enkele woorden bij de crematie van Tamme. Onder meer las hij het volgende gedicht voor.


Op een dag als deze                                                
Staat de wereld even stil
Op een dag als deze
Gaat het niet zoals ik wil                                        
Op een dag als deze                                                 
Heeft verdriet de overhand
Op een dag als deze
Voel ik des te meer de afstand

Daarna sprak hij nog de volgende woorden.

Lieve Hennie, kinderen, achterkleinkinderen en verdere familie, genodigden en iedereen die Tamme en familie een warm hart toe dragen.Vandaag nemen we afscheid van ons zeer gewaardeerde lid van de Hefshuister Petanque club H.P.C. Tamme Knol.

Tamme is 26 juni 2021 toch nog onverwachts overleden. Je voelde dat Tamme de strijd moest aangaan tegen deze vreselijke ziekte. Tussen hoop en vrees soms tegen beter weten in. Je hebt altijd de hoop dat het tij zou kunnen keren, dat willen we allemaal. Je wilt oud worden om te genieten van het leven dat je hebt gekregen. Genieten van je vrouw je kinderen, kleinkinderen van iedereen en alles. Van je hobby zoals Tamme een grote passie had, Jeu de boules spelen bij onze prachtige vereniging H.P.C. . Samen met zijn goede buurman en vriend Siep Grave gingen ze naar de club. Net als Siep moest ook Tamme eerst geïnteresseerd raken in deze mooie sport. Toen Siep hem vroeg om eens een keer mee te gaan stond Tamme niet gelijk te springen. Tamme vond het maar niks, een vakantie sport of, voor oude mensen wordt er vaak gezegd, maar niets was minder waar. Als je eenmaal op de club zat, had je al gauw in de gaten dat het geen saaie sport is. Vriendschap sociale contacten en af en toe elkaar even op zijn plaats zetten hoort ook bij deze sport. Tamme was bij ons een zeer gewaardeerd lid hij hield ontzettend veel van deze vereniging. Een lid dat altijd een positieve instelling had. Iedere dinsdag en donderdagmiddag was hij te vinden bij de club en geregeld ook nog wel eens op de maandagavond. Hij had er net als alle andere leden de pest in als er wegens de regen niet gebould kon worden. Dan was hij in de kantine te vinden om te gaan sjoelen. Aan de ene kant de sjoelers en aan de andere kant de klaverjassers, door elkaar heen soms net een kippenhok voor ouderen. Maar boulen was toch zijn lievelingssport. Hij was een voorbeeldig team speler, nooit geklaag over verliezen dat stond niet in zijn woordenboek als het een keer niet liep op zijn middag. Gooide hij te hard of te zacht, dan kreeg de baan of het weer de schuld, maar nooit zijn maatje Siep of de tegenstander. Zo ken ik Tamme ook, ik heb hem nog nooit met een saggerijnig gezicht gezien, altijd opgeruimd en altijd strijdbaar was hij.
Zo ook met deze ziekte, hij moest naar de club hoe ziek hij ook was. Daar had ik veel respect voor, de strijd aangaan maar deze strijd kon hij helaas niet winnen. Vorige maand kwam ik hem tegen op de fiets even een praatje maken ik hoefde niet te vragen hoe het met hem ging. Hij zei, eeem mien kop opfrissen en een beetje fietsen dat is wat ik nog kan, het zij zo, je kan er niets meer aan veranderen. Ik ben zelf niet gauw verlegen om een praatje, maar hier had ik dan geen antwoord op.
Nu moeten we met elkaar afscheid nemen van Tamme. Dat valt ons, maar zeker Hennie de kinderen, kleinkinderen en familieleden erg zwaar. Wij zullen hem missen en zeker Hennie en de rest van de familieleden, maar wel met een lach en een traan.

Wens
Een lach voor de mooie herinneringen.


Een traan voor het gemis.Tamme bedankt voor alles wat je voor de club hebt betekent en de volgende pot die ik win is voor jou.

 

 

 

 

 

Rouwkaart Tamme Knol

 

 

HPC Logo Converted groen2

 

Laatste berichten van het bestuur

 
Brief van de voorzitter   Jan
 
 
Roodeschool, 28 augustus 2021.
 
Beste leden.
 
Hierbij een persoonlijke schrijven van de voorzitter. Op de eerste plaats zijn we verheugd dat wij weer kunnen boulen na een hectisch corona jaar. Al zijn we er nog lang niet...het blijft uitkijken geblazen. De anderhalve meter is nog steeds van kracht al gaat dat moeilijk voor sommige leden.  Toch ben ik optimistisch gestemd. We moeten de RIVM maatregelen blijven handhaven !  De meeste leden zijn gevaccineerd. Ik ga niet controleren wie wel en wie niet is gevaccineerd. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Ook sluit ik niemand uit, we zijn oud en wijs genoeg om te beslissen wat wel en niet kan. Maar ik ben wel zeer tevreden hoe wij er mee zijn omgegaan. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar dit is mijn mening. Sommige leden weten al dat ik heb besloten om te stoppen als voorzitter. Het is een goed overwogen besluit maar het was wel zwaar om dit te doen besluiten. De  reden is niet de gezondheid, al hebben we wel behoorlijk corona klachten gehad, maar gelukkig zijn we hersteld. Maar ik vind het nu tijd om te stoppen met alle activiteiten die ik heb gedaan voor de gemeenschap. Ik ben 51 jaar lang bestuurder geweest bij verschillende verenigingen. Oprichting van een toneelgroep tot voorzitter bij de jeu de boules vereniging. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan, dat doe je niet alleen, daar heb je goede en betrouwbare mensen bij nodig. Men moet goed tegen de druk kunnen om dit zolang vol te houden. Je hebt te maken met vreugde en verdriet, met een lach en een traan. Ook mijn echtgenote heeft daar aan meegeholpen. Nu is het tijd om te gaan stoppen al valt me dat zwaar om ook bij deze fantastische club als voorzitter te stoppen. Maar gelukkig kan ik terugkijken op een mooie en vooral dankbare tijd als voorzitter. Dat heb ik ook te danken aan een zeer goed, hard werkend bestuur. Ik weet zeker dat dit ook bij de volgende voorzitter gaat lukken !!! Je moet het met elkaar doen, je bent in dienst van H.P.C. en niet voor jezelf. De leden hebben voor je gekozen dan hebben ze recht op een goed bestuurder. Ik zal op 16 september 2021 bij de algemene ledenvergadering mijn laatste steentje als voorzitter bijdragen. Mochten er geen kandidaten zijn dan zal ik als interim voorzitter beschikbaar blijven tot het einde van dit jaar. Voor mij was het een eervolle en een fantastische periode als voorzitter dankzij de overige bestuursleden, leden en iedereen die mij hebben gesteund bij H.P.C.  Daar ben ik iedereen best dankbaar voor. Mijn hart blijft voor altijd bij H.P.C., men kan mij altijd om advies vragen zolang ik H.P.C. lid blijf bij onze prachtige vereniging.
Ik dank iedereen voor de steun die jullie mij gaven, met een LACH en een TRAAN. Met een welgemeende knipoog.
 
Jan de Vries, jullie voorzitter.
 
 
Beste clubgenoten hier het programma voor komende weken.
 
 
Programma week 35:
 
dinsdag 31/8        Mix toernooi, aanvang 14:00 uur.
donderdag 2/9     Onderlinge Competitie 8e ronde, aanvang 14:00 uur.
 
Programma week 34:
 
 
dinsdag 24/8:            Mixtoernooi, aanvang 14:00 uur.
 
 
donderdag 26/8:     Clubkampioenschap Tete a tete, aanvang 13:00 uur.
 
 
Prijzen: Wisselbeker  + 1e prijs € 10,-, 2e prijs € 7,50, 3e prijs € 5,-  vleesprijzen.
Spelers met de beste resultaten bij 2, 1, en 0 winst ontvangen een prijsje in natura.
Inleg: € 2.-- per persoon inclusief gratis koffie/thee en borrelhapjes.
Spelvorm: Enkelspel (iedereen speelt voor zichzelf dus zonder een maatje) 3 rondes.
Alle leden die uiterlijk om 12:45 uur aanwezig zijn kunnen spelen, ook degene die zich nog niet aangemeld hebben.
 
Programma week 33:
 
dinsdag 17/8:         Mixtoernooi, aanvang 14:00 uur.
donderdag 19/:8    Onderlinge Competitie 7e ronde, aanvang 14:00 uur.
 
Programma week 34:
 
dinsdag 24/8:          Mixtoernooi, aanvang 14:00 uur.
donderdag 26/8:     Clubkampioenschap Tete a tete (enkelspel), aanvang 13:00 uur.
 
Opgave is mogelijk via lijst in de kantine.
Iedereen die uiterlijk om 12:45 uur aanwezig is kan spelen, ook degene die zich niet van te voren heeft aangemeld.
 
Anko, namens het bestuur.
 
Programma aug. 2021
 
dinsdag 10/8         Mixtoernooi
donderdag 12/8    Onderlinge Competitie, 6e ronde.
dinsdag 17/8         Mixtoernooi
donderdag 19/8    Onderlinge Competitie, 7e ronde.
dinsdag 24/8         Mixtoernooi
donderdag 26/8    Clubkampioenschap Tete a tete, aanvang 13:00 uur.
 

 

 
Bestuursmededeling.
 
H.P.C. Locatie is voortaan definitief op maandagavond gesloten wegens geringe opkomst (gemiddeld 5 spelers).


 
H.P.C. Locatie is donderdag 15/7 (vandaag) gesloten. 80% kans op buien

 


Reglement voor de Petanquesport (RPS) is gewijzigd per 1 januari 2021.
 
Uitwerpen but: Er geldt geen minimale afstand meer tot de uitlijnen aan de zijkant. (was 30 centimeter)


 
 
NJBB Update 24 juni 2021.
 
Voor verenigingen Sporten 
 
• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen weer sporten zonder maximumcapaciteit; 
• Het advies is om nog steeds zoveel mogelijk de 1,5 meter te handhaven waar dit mogelijk is bij petanque. We begrijpen ook dat dit niet altijd kan in toernooiverband omdat het soms nodig is om te overleggen. Ga daar zelf voorzichtig en verantwoord mee om; 
• Jeugd en senioren mogen trainingen, wedstrijden, toernooien en competities spelen; 
● Voor de sport vervalt de mondkapjesplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht op plaatsen waarop 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd. Zie hier voor meer informatie; Kantines 
• Sportkantines en terrassen mogen open zonder beperking van openingstijden, waarbij de horeca in sportgelegenheden gelijk is gesteld aan die van de reguliere horeca. Klik hier voor meer informatie 
• Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht. Zitplaatsen aan de bar zijn toegestaan, weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar. 
• Zelfbediening is toegestaan. Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht; de vragen die je stelt zijn hier vindbaar. Verdere informatie 
• Er mag publiek aanwezig zijn bij amateur wedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100% van de toeschouwerscapaciteit (speelterrein niet meegerekend) op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan; 
● NOC*NSF heeft een sportgenerieke ‘corona checklist’ opgesteld. Kijk op https://nocnsf.nl/coronahulpmiddelen voor de meest recente versie hiervan; 
● Na een lange coronaperiode zijn de sportverenigingen eindelijk weer geopend. Dat betekent ook dat er vanaf nu weer van alles op clubs gaat afkomen. We hebben daarom alle actuele zaken, die nu of binnenkort eraan komen handig op een rij gezet zodat je precies weet wat er speelt. Want voor je het weet, is het nieuwe sportseizoen weer volop van start; • Vanwege corona zijn de sportaccommodaties lange tijd dicht geweest, maar door de versoepelingen mogen ze nu hun deuren weer openen. Waar moet je aan denken bij het openen van je sportaccommodatie? Deze checklist brengt alle aandachtspunten in kaart en helpt je op weg. Voor sporters (bezoekers) Voordat je gaat spelen: 
● Het merendeel van het ledenbestand van petanque verenigingen behoort tot de kwetsbare doelgroep ouderen. Het is daarom van belang om zorgvuldig om te gaan met de gezondheid van deze doelgroep. Neem je eigen verantwoordelijkheid en bezoek alleen de vereniging als je geen gezondheidsklachten hebt. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38C°); 
● Informeer voor de zekerheid bij je vereniging hoe zij omgaan met de maatregelen en op welk moment je het beste terecht kunt. Het is niet de bedoeling dat leden onaangekondigd de vereniging bezoeken; 
● Of je wel of geen niet-medisch mondkapje draagt in de auto hangt af van de situatie: o Wel een mondkapje: je zit met mensen vanaf 13 jaar in de auto uit meerdere huishoudens. o Geen mondkapje: je zit in de auto met mensen uit hetzelfde huishouden. Het advies tijdens het spelen blijft: 
● Schud geen handen voor en na de activiteit; 
● Gebruik alleen je eigen boules en but, die je hebt meegenomen van huis. Raap niet andermans but of boules op. Om te voorkomen dat na een méne niet duidelijk is welke boule van wie is, is het aan te raden om je boules vooraf te markeren. Daarnaast adviseren we om de equipe die de partij heeft gewonnen als eerste de boules te laten oprapen na een méne; ● De speler die het but verkeerd uitgooit, pakt zijn but op. De tegenstander legt een eigen but op de reglementaire afstand; 
● Maak alleen gebruik van je eigen meetinstrumenten (rolmaat/meetlint) die je hebt meegenomen; 
● Maak alleen gebruik van je eigen tossmunt; ● Ook als er tijdens een partij moet worden gemeten, houden de andere spelers 1,5 meter afstand; 
● Als je een scorebord gebruikt, laat dan per baan maximaal één persoon de scores bijhouden. Bij het verlaten van de baan dient het scorebord door deze persoon schoongemaakt te worden met desinfecterende spray/gel; 
● Wijs één iemand aan die de werpcirkel oppakt/neerlegt. Bij het verlaten van de baan dient de werpcirkel gedesinfecteerd te worden.
 
 
 
 
Donderdag 24/6      Voorjaarstoernooi, aanvang 13.00 uur !!!
 
Voor H.P.C. Clubkampioenschap Doublette op  donderdag 8 juli dient men zelf voor een maatje/ 2e speler te zorgen.
In tegenstelling tot andere toernooien dient men zich hier wel van te voren aan te melden op inschrijflijst in de kantine.
vr. groet: anko.
 

De NJBB heeft op vrijdag 18 juni kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij de persconferentie opende met “De verwachting naar een mooie zomer komt uit. Alle coronacijfers gaan in snel tempo de goede kant op. Dat betekent dat de volgende stap in het openingsplan gezet kan worden.”

Het goede nieuws is dat er opnieuw verregaande versoepelingen zijn aangekondigd. Vanaf zaterdag 26 juni geldt voor de petanquesport onderstaand:

  • Het is weer toegestaan om competities/wedstrijden voor senioren te organiseren.
  • Publiek is vanaf 26 juni onder nog nader te verifiëren voorwaarden bij alle sportwedstrijden toegestaan. Op het moment dat een sportactiviteit als “evenement” wordt gezien, is dit pas vanaf 30 juni (gezien voorbereiding gemeenten) mogelijk.
  • Sluitingstijden van horeca en sportkantines worden weer vrijgegeven.

De exacte uitwerking van de aangekondigde versoepelingen met betrekking tot onder andere toelaten publiek en sluitingstijden sportkantines wordt de komende week geverifieerd. Voor volgend weekend (uiterlijk vrijdag 25 juni) verwachten wij hierover een update te geven. Houd de berichtgeving op de website www.njbb.nl en www.nlpetanque.nl goed in de gaten.

 

 

 

Bericht van de voorzitter        Jan

 

Beste H.P.C. Leden.

Namens Aukje en ondergetekende willen wij iedereen heel erg bedanken voor de vele kaarten, bloemen en mailtjes die wij mochten ontvangen tijdens onze 50 jarige jubileum/ huwelijksdag. We waren erg ontroerd dat we zoveel post van jullie mochten ontvangen. Vooral omdat wij van te voren geen voorstelling hadden wat we konden verwachten. Het was een jaar met een lach en een traan. Een lach met zoveel vrienden om ons heen jullie hebben ons echt geraakt. Ook een traan met dit bijzondere corona virus. Ook voor ons was het een moeilijk jaar door dit vervelende corona virus. Onze moeder/schoonmoeder, mijn broer en goede vrienden zijn overleden aan het virus. Als je dan zoveel kaarten en mails op je huwelijksdag mag ontvangen daar krijg je dan echt een brok van in je keel. Gelukkig gaat het de goede kant op met het virus  nieuwe versoepeling van de RIVM maatregelen worden begin juni verwacht. Dat komt natuurlijk ook door de vaccinatie. Deze keer waren de ouderen en kwetsbare mensen het eerst aan de beurt. De meeste H.P.C. leden zijn al gevaccineerd. Dat is te merken want de leden komen weer zelfverzekerd en vol vertrouwen naar de club.

Dat houdt niet in dat we de teugels kunnen laten vieren. In tegendeel zelfs, we moeten proberen om de veiligheidsmaatregelen te blijven handhaven. Wij als bestuur zien ook wel dat de anderhalve meter moeilijk te handhaven is net als in de rest van de wereld. Maar als iedereen een beetje begrip toont en niet tegen elkaar gaat schelden omdat dat geen toegevoegde waarde heeft moet het lukken.

Wij als bestuur hebben heel veel werk moeten verzetten om alles in goede banen te leiden. Er kan soms iets fout gaan, maar dat kan gebeuren, de bestuursleden verdienen van mij een dikke pluim. Dinsdag 25/5 en donderdag 27/5 is er nog gratis koffie en thee. Een week later kunnen we ook weer een drankje bestellen. Deze week moet alles weer ingekocht worden in verband met de corona perikelen. Het begint erop te lijken dat sportkantines begin juni weer open mogen. Namens het bestuur van H.P.C. wensen wij iedereen een goede gezondheid toe. Denk vooral aan je dierbaren die je lief hebt.

Met een vriendelijke groet namens het bestuur.

Voorzitter Jan de Vries H.P.C. 

Beste clubgenoten.
 
Vanaf dinsdag 25 mei zal er weer koffie/thee en drankjes worden geserveerd.
We gaan buiten een tafel plaatsen met koffie/thee en drankjes. Dinsdag 25/5 en donderdag 27/5 is er nog gratis koffie en thee. Een week later kunnen we ook weer een drankje bestellen.
Een bar medewerker zal buiten koffie/thee en drankjes gaan serveren dus geen zelfbediening.
Daarna nemen de sporters plaats op de bankjes rondom het speelveld maar wel volgens RIVM maatregels.
In dit geval is zelfbediening, gezondheidscheck en verzoek om te registreren niet nodig.
 
Het bestuur.
 
 

 

Jeu de boules serieuze sport

 

Onlangs werd het bestuur van H.P.C. een interview afgenomen door een verslaggever van de Ommelander Courant. Hieronder ziet u het volledige verslag dat onlangs in de Ommelander Courant werd gepubliceerd.